CV 'd Oelewappers maakt gebruik van cookies om uw website-ervaring te optimaliseren. De cookies zullen niet langer dan 24 uur op uw systeem worden opgeslagen.

Wij leerden Theo in het seizoen 2008-2009 kennen als adjudant van Jubileumhoogheid Henk Wind. Samen met zijn neef Gerrit vormden zij het trio dat ons in het 44 jarig Jubileumjaar voor ging. Na dit  jaar sloot Theo zich aan bij de vereniging als Raad van Elf lid. Vorig seizoen heeft Theo zijn welverdiende Uiltje ontvangen als 11 jarig hoflid binnen CV d' Oelewappers.

 

Met zijn ruim 2 meter lengte en kleine staartje, was Theo een opvallende verschijning.  Dat staartje was nog wel een punt van discussie. Het ging zelfs zo ver, dat menig  hoflid een schaartje bij zich had om Theo op andere ideeën te brengen.
Maar Theo nam zijn tijd. Het staartje mocht eraf, maar op 1 voorwaarde: er moest een mooi bedrag voor geboden worden. En zo geschiedde. Het staartje ging eraf, en het bedrag schonk Theo aan het KWF.

 

Theo was echt een verenigingsmens. Bij menig activiteit was hij aanwezig en als hij iets beloofde kwam hij deze afspraak ook altijd na. Vooral de creativiteit van Theo kwam goed tot uiting. Met zijn  vakkundige timmermanshanden maakte hij de mooiste creaties. Eén van deze opvallendste creaties is toch wel Duckie. Het eendje waarmee hij tijdens Carnaval door de straten van Sassendonk reed. Ook wist dit eendje de camping in Vilsteren te bereiken, met uiteraard veel bekijks onderweg. 
Maar ook het symbool wat tijdens Carnaval bij de Hoogheid aan huis hangt en de Prinsengalerij zoals wij deze hedendaags kennen is door Theo bedacht en gemaakt. Uiteraard met de hulp van zijn zus Marjan.

 

Theo hield ook ontzettend van de spotlights. Al jaren speelde Theo toneel bij de toneelvereniging uit Zalk. Zijn echte doorbrak kwam echter als lid van Dhe Sjakies. Optreden op het podium in de IJsselhallen tijdens 55 jaar Sassendonk, dat vond hij een bekroning op zijn carrière.
Maar wie kent ook zijn eigen versie van “Het kleine café aan de haven” niet? Als GA Rittenstein in oranje outfit bracht hij deze op verscheidene plekken ten gehore.
En wat dacht u van de razende reporter voor Sassendonk TV? Ja Theo hield van de camera.

 

Als Theo in de buurt was, gebeurde er altijd wel wat. Carnaval zonder Theo zal nooit meer hetzelfde zijn.

 

Theo we gaan je enorm missen!

Rust zacht.

 

Gefilmd door Sassendonk.TV: