CV 'd Oelewappers maakt gebruik van cookies om uw website-ervaring te optimaliseren. De cookies zullen niet langer dan 24 uur op uw systeem worden opgeslagen.

Op zaterdag 22 februari 2020 zijn tijdens de Grote Avond een aantal van onze verenigingsonderscheidingen uitgereikt.

De Dollekamp onderscheiding, welke de hoogste onderscheiding binnen onze vereniging is is dit jaar uitgereikt aan Francis Bannink. Jarenlang is zij betrokken bij de vereniging. Zo is zij 6 jaar lang secretaris geweest, en zet zij zich ook al enkele jaren in voor de loopgroep. Hiernaast biedt zij haar helpende hand bij de bruncht, en het weekendje weg. Kortom, genoeg redenen om haar middels deze onderscheiding te bedanken voor haar inzet.

Om 23.11 uur was het belangrijkste moment van deze Grote Avond daar. Elk jaar wordt op deze avond de Primus Inter Pares (eerste onder zijn gelijken) uitgereikt.

Patrick Berghuis mocht deze onderscheiding in ontvangst nemen. Al enkele jaren is hij nauw betrokken bij Sassendonk.nu maar ook bij onze vereniging. Zo heeft hij meermaals de foto's, banners en muziek voor Hoogheid en adjudanten gemaakt. Namens deze onderscheiding willen wij de waardering naar hem uitspreken voor wat hij binnen het Sassendonkse aan werk verricht.

Tijdens deze feestelijke avond die werd opgeleukt door 5 acts van de Oelesisters, waarin de 5x11 jaar werden beschreven, zijn nog een aantal onderscheidingen uitgereikt.

Zo ontvingen Theo Puttenstein en Manon ter Steege het uiltje voor hun 11 jaar hoflidmaatschap. Oud Prins daantje de voorste is op ludieke wijze getest op zijn kennis en hierna opgenomen in het Grootvorstendom. Adjudant A(mber) mocht middels een gin test haar kennis over dit drankje bewijzen, en is hiervoor glansrijk geslaagd. Haar plek binnen de Raad van Elf is hiermee vastgesteld.

Na deze plichtplegingen volgde een spontaan optreden van Tante Kippe. En het bleef nog lang gezellig in de Weijenbelt.