CV 'd Oelewappers maakt gebruik van cookies om uw website-ervaring te optimaliseren. De cookies zullen niet langer dan 24 uur op uw systeem worden opgeslagen.

Op zaterdag 20 januari is Wijkcentrum de Weijenbelt geopend voor het jaarlijkse Prominentenbal van Carnavalsvereniging d’Oelewappers.

 

Op deze avond zal de voorzitter van d’Oelewappers bekend maken welke vrouw, man of groep zich Promiment 2018 mag noemen.

Deze titel wordt toegekend aan een persoon, groep of verenging die een connectie heeft met de stad Zwolle, en dus ook met Sassendonk. Diegene heeft zich ingezet voor de stad Zwolle en wordt door middel van deze onderscheiding daarvoor beloond.

 

Een kleine selectie van Prominenten uit het verleden zijn: de allereerste Promiment in 1990 was de toenmalige burgemeester van Zwolle dhr. Gauke Loopstra. Na hem volgden o.a.:

  • 1995 Ben Zomerdijk – Sportjournalist
  • 2000 Als je maar bekend band – carnavalsband
  • 2004 Marie Jose Dusseldorp - pastor Michaelskerk, v.a. '97 de carnavalsmis
  • 2012 De Zwolsche Pelgrims - Anja Siemons en Hans Borrel - voettocht naar Rome voor de "Bas van Goor Foundation"
  • 2017 Henk Jan Meijer - Sinds 2000 burgermeester van Zwolle, de onderscheiding krijgt hij o.a. voor het feit dat Koningsdag 2016 in Zwolle plaatsvond en dit zo’n succes was.

Prins Feike I  en zijn adjudanten Big&Ben zullen deze avond verscheidene verenigingen en groepen ontvangen. Na deze ontvangst kunnen zij voor een feestelijke avond zich mengen in de grote zaal. Hier zal Zanger Glenn Palm de avond muzikaal ondersteunen evenals DJ Rick en Bloaskapel Pardoes.

 

Om 23.11 zal de voorzitter de Prominent van 2018 bekend maken. Hopelijk mag deze groep, persoon of vereniging de onderscheiding onder daverend applaus in ontvangst nemen.

 

Carnavalsvereniging d’Oelewappers nodigt U daarom van harte uit om deze gezellige avond samen te vieren.