CV 'd Oelewappers maakt gebruik van cookies om uw website-ervaring te optimaliseren. De cookies zullen niet langer dan 24 uur op uw systeem worden opgeslagen.

Hoogheid der Oelewappers - Prins Feike I

Feike van Koot

Carnavalsvrienden der Oelewappers,

Graag wil ik mij aan jullie voorstellen. Mijn naam is Feike van Koot en ben dit jaar de 54e hoogheid van C.V. d’Oelewappers. Ik zal jullie voorgaan als Prins Feike I.

Ik word bijgestaan door mijn adjudanten Big & Ben, want alleen kan ik het natuurlijk niet.

Ik woon samen met mijn dochter Gweneira in de mooie wijk Stadshagen te Zwolle. Zij is al jaren dansmarieke bij onze vereniging d’Oelewappers. De meeste van jullie kennen mij al als hoflid. Iets wat ik met veel plezier de afgelopen 21 jaar heb gedaan. Eerst als lid van de Raad van Elf en daarna in de Senaat. Door lichamelijke klachten heb ik 2 jaar geen lid van het hof kunnen zijn. Nu ben ik er weer helemaal bovenop. Het was weer tijd om terugkeren in het hof. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Tot mijn grote verassing werd ik gevraagd om als prins terug te keren. Daar zei ik volmondig “Ja” op!

Mijn Adjudanten waren snel gevonden. In een grijs verleden hadden we een afspraak gemaakt. Namelijk; dat als één van ons drieën gevraagd zou worden als prins, zouden de andere twee als adjudanten worden.

Nu iets over mijzelf. Ik ben een alleenstaande vader wonend met mijn dochter. Ik zit al meer dan 30 jaar in het transport. Eerst als beroepschauffeur in binnen en buitenland. Om gezondheidsredenen heb ik de vrachtwagen aan de kant gezet. Nu doe ik meer in het warehousing. Mijn hobby’s zijn Groot Brittannië en mijn Old timer de mini. Daarnaast ook onze voetbalclub PEC-Zwolle, waar ik bij zowel uit als thuiswedstrijden vaak te vinden ben. Verder zit het carnaval mij in het bloed. Ik zorg samen met mijn klusmaatje Rennie Bijker voor een mooi versierd Hessels Café. Dan kunnen wij tijdens het carnaval daar een feestje houden en gezellig wat drinken.

Ik hoop u allen bij activiteiten vaak te zien. Ik ben er trots op u als prins der Oelewappers voor te mogen gaan!

 

Bij deze sluit ik af met mijn leus:

Met Prins Feike I en adjudant Big & Ben aan het stuur,

genieten wij van het carnaval uur na uur!

3 x Alaaf

Prins Feike I